Menu

10 mei 2016: Europese Dag van de Beroerte

10 mei 2016

Op dinsdag 10 mei wordt voor de 12e keer de Europese Dag van de Beroerte (EDvdB) gehouden. Op meer dan 100 locaties in Nederland kan men een informatiemarkt bezoeken en geïnformeerd worden over een beroerte (CVA). Tevens kan men op diverse locaties terecht voor controle op de risicofactoren voor het krijgen van een CVA. 

De EDvdB wordt georganiseerd door Hersenletsel.nl. Op en rond de 10e mei zijn er in veel landen van Europa activiteiten waarmee het CVA onder de aandacht van het publiek wordt gebracht. Het thema van de CVA-preventiedag is 'Voorkom en Herken - Het kan ook u overkomen'. Voorkomen van een beroerte kan door een aangepaste leefstijl: goede voeding, voldoende bewegen, minder stress, niet roken en matig met alcohol. Ook controle (minstens een keer per jaar) op de risicofactoren door uw (huis)arts is van belang. Op 10 mei kan men in Nederland op diverse locaties, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, etc. meer informatie krijgen en een test laten doen, waarbij de risico's voor het krijgen van een CVA worden gemeten.

Alle deelnemende locaties.

Meer informatie over de behandeling van CVA’s bij Adelante.

<toon alle berichten