Menu

Start Dwarslaesie Challenge Week voor ‘onze’ Meike van Haperen

11 april 2016

Afgelopen donderdag, 7 april, ging de Dwarslaesie Challenge Week van start. In de Dwarslaesie Challenge Week (7 t/m 15 april), georganiseerd door het Revalidatiefonds, gaan zes mensen met een dwarslaesie de uitdaging van hun leven aan. Hun doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor vernieuwend onderzoek naar dwarslaesies én om hun eigen grenzen te verleggen. Eén van de deelnemers is Meike van Haperen, ex-revalidante van Adelante. 

 

IMG-20160411-WA0006 (2)Veel mensen die aan het eind van hun revalidatieproces zitten, hebben nog steeds angst voor het zelfstandige bestaan. Ze hebben niet het vertrouwen dat ze het aankunnen met een dwarslaesie. Daarom start er nieuw onderzoek naar zelfregie tijdens de revalidatie van mensen met een dwarslaesie. Het Revalidatiefonds zamelt geld in voor dit onderzoek, onder andere via de Dwarslaesie Challenge Week. Deelnemers mogen hun eigen challenge bepalen. Zo gaat Martijn de uitdaging van zijn leven aan door 80 kilometer te handbiken, gaat Sebastiaan spreken voor groot publiek en test Adriaan zijn crossauto.

Alleen op reis
Meike: “Mijn challenge is zelfstandig op reis gaan naar New York. Al voordat ik een dwarslaesie kreeg wilde ik graag veel van de wereld zien en gaan reizen. Dat is door mijn dwarslaesie een stuk lastiger geworden. Bijvoorbeeld het vliegen of een aangepast hotel vinden. Met deze challenge wil ik aan mezelf bewijzen dat ik me ook alleen kan redden in een vreemde stad waar ik de weg niet ken. Door mijn dwarslaesie is er, naast de uitdaging om alleen te zijn, nog een andere uitdaging bijgekomen: me alleen kunnen redden in een vreemd land mét mijn rolstoel.” Meike revalideerde na haar ongeval bij Adelante in Hoensbroek. “Tijdens mijn revalidatie heb ik ontzettend veel hulp gehad, maar ik ben heel blij dat ik, mede daardoor, nu het meeste weer zelf kan en niet steeds iemand om hulp hoef te vragen.”

New York, New York
Meike vertrok maandagochtend 11 april om 9.30 uur met het vliegtuig naar New York. Haar challenge begon goed; ze mocht business class vliegen! Volg Meikes avontuur deze week via haar Facebookpagina. Adelante wenst Meike heel veel succes met deze grote uitdaging, en vooral ook heel veel plezier!

 

<toon alle berichten