Menu

Puntjes op de i van het nieuwe zwembad

6 april 2016

Adelante is heel trots op het nieuwe zwembad dat begin februari is geopend. Het zwembad is gebouwd op een nieuwe locatie en daardoor dichter bij de revalidatie. De reacties op de nieuwbouw zijn heel positief. Er zijn echter ook nog enkele knelpunten, die momenteel opgelost worden.

Het nieuwe zwembad maakt het mogelijk om revalidatie en nazorg te combineren. Ook het feit dat zich twee baden in één ruimte bevinden wordt als prettig ervaren door zowel cliënten als medewerkers van Adelante.

Luisterend oor
Vanaf de opening waren er ook kritische noten te horen, die direct serieus zijn genomen. Adelante heeft vanaf het moment van ingebruikname cliënten en medewerkers in de gelegenheid gesteld hun mening over het zwembad te geven via kaartjes, via therapeuten en via leidinggevenden. Alle opmerkingen zijn geïnventariseerd en in groepen geordend.

Puntjes op de i
De klachten waren divers. Kleedlokalen werden te klein ervaren en nat genoemd. De tegels in het therapiebad zijn te glad en de beugels/stangen ontbreken of zijn te kort op verschillende plekken. Lockers en bewegwijzering missen op enkele plaatsen en de douchemogelijkheden zijn te gering. Samen met de cliëntenraad is gekeken naar de best passende oplossingen voor de verschillende knelpunten.

Serieuze aanpak
Op vrijdag 18 en woensdag 23 maart heeft Adelante bijeenkomsten voor cliënten georganiseerd over de knelpunten bij het zwembad. Er werd soms emotioneel, boos en verontwaardigd gereageerd. Daarnaast kwamen er positieve reacties op het feit dat de problemen direct zo serieus worden aangepakt, dat Adelante cliënten een luisterend oor biedt en dat problemen zo snel als mogelijk worden opgelost.

Snelle oplossingen
Waar mogelijk zijn de problemen per direct opgelost. Zo zijn er (tijdelijke) kluisjes geplaatst, is er raamfolie bevestigd tegen de inkijk, zijn de douches en kleedruimtes al op enkele punten verbeterd (extra kasten voor meer opbergruimte en veiligheid, nieuwe spiegels, föhns en extra handdoekhaken) en is er een zwembadondersteuner aangesteld. Deze draagt zorg voor een veilige, opgeruimde, droge en hygiënische omgeving. Tevens is hij aanspreekpunt voor cliënten. Andere punten vragen iets meer tijd in verband met bouwkundige aanpassingen en het bestellen van nieuwe materialen. Zo worden de tegels van het therapiebad aangepast en wordt er verbeterde bewegwijzering geplaatst. Naar verwachting zijn de problemen in april grotendeels opgelost. Via het tv-scherm bij de ingang van het zwembad wordt iedereen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. We hopen op uw begrip en wensen u veel zwemplezier toe.  

 

Img _5900-516-1460014699194556475

<toon alle berichten