Menu

Mitch Valize droomt van Paralympische Spelen in Tokio

12 april 2016

Het duurt nog vier jaar, maar Mitch Valize (20) is er nu al volop voor aan het trainen: de Paralympische Spelen in Tokio. Mitch is revalidant bij Adelante in Hoensbroek.

Mitch (20) is geboren met een congenitaal reductiedefect aan het linkerbeen. Hij heeft een korter boven- en onderbeen en mist daarnaast het kuitbeen. Afgelopen zomer heeft hij een operatie ondergaan waarbij zijn linkervoet is geamputeerd en het scheenbeen is gecorrigeerd. Vanaf augustus is hij nu aan het revalideren bij Adelante.

Hij is een sportman in hart en nieren. Niet alleen traint hij met zijn handbike voor de Paralympics in 2020 in Tokio, ook traint hij mee met de Nederlandse B-selectie zitvolley. "Sport heeft me altijd getrokken. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik anders was dan andere jongens", vertelt Mitch. Mitch heeft zich ten doel gesteld om te scoren als handbiker tijdens de eerstvolgende Paralympische Spelen.

Lees het hele verhaal en het interview van Mitch met 1Limburg.  

 

10 April - 1Limburg -Mitch Valize (2)

<toon alle berichten