Menu

Kinderlintje voor 'onze' Mike Eggen

28 april 2016

Tijdens de jaarlijkse Koningsborrel van Gemeente Valkenburg (Limburg) op 27 april 2016 heeft burgemeester Martin Eurlings drie Kinderlintjes uitgereikt aan de zusjes Maxime en Anouk Brouns uit Houthem-St.Gerlach en Mike Eggen uit Vilt. Mike is lid van 'Adelante schaakt', de schaaklessen van Adelante in Valkenburg.

Mike Eggen, 15 jaar, is actief lid van 'Adelante schaakt'. Als negenjarige ging Mike al mee naar Praag en om daar deel te nemen aan een internationaal schaaktoernooi voor jongeren met en zonder lichamelijke beperkingen. Vanaf die tijd gaat Mike ieder jaar mee naar het buitenland. Mike houdt rekening met iedereen, heeft aandacht voor de ander en heeft een positieve uitstraling op de andere schakers. Het motto van Euro-Chess is 'Friends beyond borders'. Dat brengt Mike in praktijk.

Dit jaar bereidt hij samen met jongeren van Adelante Euro-Chess 2016 voor. Hij is actief lid van het jongerencomité van Euro-Chess 2016, dat dit jaar van 29 april t/m 7 mei wordt georganiseerd bij Adelante in Valkenburg. Mike is hét voorbeeld van een jongere, die zich met succes inzet voor integratie van jongeren met een lichamelijke beperking in onze samenleving.

Lees het volledige bericht van TV Valkenburg.

 

Kinderlintje voor Mike Eggen

<toon alle berichten