Menu

Caudalaesies bij Wings for Life

18 april 2016

Zondag 8 mei a.s. vindt het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life plaats. Tijdens dit evenement lopen en rollen wereldwijd mensen voor een goed doel. De opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar het genezen van dwarslaesies. 

Adelante rent en rolt mee met een team tijdens de Wings for Life run in Breda. Iedereen kan meedoen; hardlopers en deelnemers in een rolstoel, van beginners tot topsporters. Ook werkgroep Caudalaesie van Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON) doet mee aan Wings for Life. Zij zoeken nog deelnemers met een caudalaesie* voor het caudalaesieteam.  

Doe je mee?
In 2015 deed  voor het eerst een groepje mensen met een caudalaesie wandelend mee. Voor 8 mei 2016 is het doel van werkgroep Caudalaesie om met een veel grotere groep mensen met een caudalaesie wandelend deel te nemen om aandacht te vragen voor deze aandoening. Help jij mee om dat doel te bereiken? De ‘race’ stopt zodra je wordt ingehaald door de catcher car, dus de afstand is voor iedereen naar eigen kunnen. Deelnemen is belangrijker dan een grote afstand afleggen.  Natuurlijk kun je ook naar Breda komen om deelnemers aan te moedigen.

Heb je interesse? Stuur dan een mail. Je krijgt zo snel mogelijk informatie toegestuurd over hoe je je kunt aansluiten bij het caudalaesieteam. 


Lees meer informatie over Wings for Life.

*Caudalaesie, ofwel het cauda equina syndroom (CES), ook wel ‘zusje van de dwarslaesie genoemd’, is een vrij zeldzame neurologische aandoening, genoemd naar de bundel van de wortels van alle ruggemergzenuwen onder de eerste lendewervel. Deze zenuwwortels waaieren uit als een paardenstaart. Als deze zenuwen bekneld raken, kunnen allerlei klachten (uitvalsverschijnselen) optreden. Bij het cauda equina syndroom is vrijwel altijd sprake van een partiële dwarslaesie. 

 

Wings -for -life _caudalaesie _051v 4_kopie _3

<toon alle berichten