Menu

Adelante bezoekt jaarcongres Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap

11 april 2016

Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede was dit jaar gastheer om alle dwarslaesiecentra te ontvangen tijdens het jaarlijkse congres van het Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap (NVDG) afgelopen vrijdag 8 en zaterdag 9 april. Adelante bezocht het congres met een aantal afgevaardigden en had een fijn en vooral leerzaam weekend.  

Op vrijdag vond er een minisymposium plaats. Aansluitend was er een sociale avond in de Grote Kerk op de Oude Markt.

Prachtig kunstwerk
Het congres vond plaats in de Grolsch Veste (FC Twente Stadion) en droeg als titel: ‘Wat beweegt je?’. Vanuit uiteenlopende invalshoeken is het thema belicht. Op artistieke wijze, waarbij revalidanten met verminderde arm- en handfunctie een prachtig kunstwerk hebben gemaakt onder leiding van een kunstenares. Inhoudelijk op het vlak van reconstructieve handchirurgie en het beteugelen van spasticiteit. Echter werd ook de koppeling gemaakt tussen lichamelijk actief zijn en het kampen met complicaties ten gevolge van een dwarslaesie en de gevolgen die dat kan hebben op cognitief vlak.

Twee bijzondere dagen
Er was een informatiemarkt, een aantal plenaire sessies en workshops. De ochtend werd inspirerend afgesloten door Linda van Impelen, paralympisch skiester. Zij beschreef met foto’s en film haar leven vanaf het moment van haar letsel tot heden. Een dame met ambities en tomeloze levenslust. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering aan het begin van de middag is een psycholoog van Adelante tot NVDG-bestuurslid benoemd. Het middagprogramma bestond uit verdieping via een aantal workshops. Het waren twee mooie dagen die erg interessant waren en tevens zorgden voor goede teambuilding.

 

Kunstwerk van revalidanten met verminderde arm- en handfunctie

Kunstwerk van revalidanten met verminderde arm- en handfunctie

<toon alle berichten