Menu

Informatie van bijeenkomst ouders van kinderen met Cerebrale Parese

31 maart 2016

Op woensdagavond 23 maart vond bij Adelante in Valkenburg een informatiebijeenkomst plaats voor ouders van kinderen (0-5 jaar) met een Cerebrale Parese.

Elk jaar krijgen 400 gezinnen in Nederland te horen dat hun kind Cerebrale Parese (CP) heeft. Om ouders in deze eerste fase bij te staan heeft de BOSK (belangenvereniging) de ‘Starterskit voor ouders na de diagnose Cerebrale Parese’ ontwikkeld. Bij het kind is recent of enige tijd geleden de diagnose CP gesteld. Samen met de BOSK werden ouders vanuit de werkgroep spasticiteit van het MUMC en de kinderrevalidatiecentra van Zuid-Oost Nederland, Libra revalidatie & audiologie locatie Blixembosch, afdeling revalidatie Viecuri en Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen, uitgenodigd voor deze informatieavond.

Deze avond stond geheel in het teken van CP in al zijn facetten. Ouders kregen informatie over de diagnostiek, prognose en behandeling, maar vooral over de mogelijkheden voor ondersteuning en de gevolgen voor het gezin. Er waren deze avond medisch specialisten, paramedici, maatschappelijk werkenden, psychologen en pedagogen aanwezig, allen betrokken bij de zorg rondom het kind met CP, en mensen van de BOSK.

Lees meer informatie in de presentatie Cerebrale Parese: prognose en behandeling

<toon alle berichten