Menu

Herstellen na kanker

7 maart 2016

Per 1 januari 2016 zijn het programma Herstel & Balans en bijbehorende stichting en licentiesysteem opgeheven.

Met het programma stopt ook de naam Herstel & Balans. Revalidatiecentrum Adelante biedt het eerstelijns revalidatieprogramma in het vervolg aan onder de naam  ‘Herstellen na kanker’.

Adelante was één van de aanbieders van het eerste uur en blijft ook in de toekomst voor patiënten passende oncologische revalidatiezorg aanbieden in een veilige omgeving. Het groepsprogramma ‘Herstellen na kanker’ richt zich op het fysieke en emotionele herstel van de patiënt. Elk traject start met een persoonlijke intake en een aantal tests. Vervolgens gaan de deelnemers onder professionele begeleiding gedurende drie maanden enkele malen per week samen aan de slag om gestelde doelen te halen.

Herstel en Balans is opgeheven omdat de stichting heeft voldaan aan de opdracht om in Nederland eerstelijns oncologische revalidatie te ontwikkelen tot een erkend vakgebied. Voor de oncologische revalidatie gelden vanaf 2016 de reguliere regels voor verwijzing en zorgfinanciering.

Lees meer informatie over herstellen na kanker bij Adelante

<toon alle berichten