Menu

Hardlopen met Max Verstappen op je hielen

22 maart 2016

Hardlopen terwijl je achtervolgd wordt door F1 coureur Max Verstappen in een ‘Catcher Car’. Op zondag 8 mei is het mogelijk in Breda, tijdens het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life. Over de hele wereld, op maar liefst 34 locaties, starten renners en deelnemers in een rolstoel naast elkaar en exact tegelijkertijd aan de wedstrijd. 

Een mooi evenement, met een nog mooier doel: het genezen van dwarslaesies. Iedereen in de Wings for Life World Run loopt voor diegenen die dat niet kunnen. Deelnemers betalen €30,- inschrijfgeld, dat voor 100% ten goede komt aan onderzoek naar de genezing van dwarslaesies. En dat al voor de derde keer op rij.

Jouw race, jouw afstand1489193_642104255836067_1435389625_n
In alle deelnemende landen start Run for Life op hetzelfde tijdstip. Dit betekent dat in sommige landen ’s nachts gerend wordt, terwijl het in andere landen ochtend, middag of avond is. Extra bijzonder aan Wings
for Life is dat elke deelnemer zijn eigen afstand rent. Het is een leuke
5 km wedstrijd, een 10 km wedstrijd, een 18,76 km wedstrijd, een marathon, een dubbele marathon; het is de afstand die jij wil dat het is.
Het is jóúw wedstrijd, jij bepaalt. Er is geen vaste afstand bepaald, er is geen finishlijn.

Verstappen tandje lager
De sporters rennen, terwijl een ‘rijdende finishlijn’ hen op de hielen zit. Deze rijdende finishlijn – de Catcher Car – vertrekt overal ter wereld een half uur na de start. De Nederlandse Catcher Car wordt dit jaar bestuurd door autocoureur Max Verstappen. Vorig jaar zat autocoureur Tom Coronel achter het stuur. Verstappen zal zich flink moeten inhouden; bij vertrek rijdt hij met een constante snelheid van 15 kilometer per uur. Elk uur neemt de snelheid toe, tot een maximum van 35 kilometer per uur na 5,5 uur. Dit gaat net zo lang door tot de laatste deelnemer is ingehaald; dit is de winnaar. Er wordt een wereldwijde mannelijke en vrouwelijke winnaar uitgeroepen, en ook worden er landwinnaars bekend gemaakt.

Ren mee met het Adelante team
In Nederland vindt in 2016 de Wings for Life World Run voor de tweede keer in Breda plaats, maar met een nieuwe startlocatie, een nieuw startdorp én een nieuw parcours. De Wings for Life race start hier om 13.00 uur. Adelante zoekt nog hardlopers voor het Adelante team. Doe mee! Ervaren of beginner, met of zonder rolstoel, iedereen mag meedoen. Aanmelden kan nog tot en met 25 april a.s. Adelante vergoedt het inschrijfgeld volledig. 

 

 

 

<toon alle berichten