Menu

Voorkom oorsuizen, bescherm je gehoor!

15 februari 2016

Adelante heeft deze Week van het Oorsuizen aangegrepen om weer eens extra aandacht te vestigen op het belang van de bescherming van je gehoor bij te hard geluid.

Vrijdag ontving Anita ter Wielen uit Reuver bij Adelante locatie Blerick een paar door Noizezz op maat gemaakte oordoppen, ook wel otoplastieken genoemd.

Zij kreeg de prijs omdat ze de winnares is van de prijsvraag die Adelante audiologie & communicatie had uitgeschreven tijdens Serious Request de week voor Kerst in Heerlen. ”Wie raadt het juiste aantal oordopjes in de pot?“, luidde de vraag. Het waren er 306 en Anita zat er met 289 het dichtste bij. Anita is bij het Arcus College in Heerlen bezig met haar examenjaar. “Het gaat wel hard hè?, zeggen mijn medestudenten regelmatig als we uit zijn. Ik adviseer ze dan om oordopjes te gebruiken. Daarmee bescherm je je oren, terwijl je prima blijft horen wat er gezegd wordt en je het krijgen van tinnitus helpt voorkomen.”

Ondertussen gaat Adelante onverminderd door met het geven van voorlichting over gehoorbescherming op basis- en middelbare scholen, want voorkomen is echt beter dan genezen.

Lees meer over de behandeling van tinnitus of alle andere expertises van Adelante op het gebied van gehoor, taal & spraak

Winnaar otoplastieken prijsvraag SR15 

<toon alle berichten