Menu

Informatieavond voor ouders van kinderen met een Cerebrale Parese op 23 maart

4 februari 2016

Op woensdagavond 23 maart krijgen ouders van kinderen (0-5 jaar) met een Cerebrale Parese meer informatie van deskundigen over dit onderwerp bij Adelante in Valkenburg.

Elk jaar krijgen 400 gezinnen in Nederland te horen dat hun kind Cerebrale Parese (CP) heeft. Om ouders in deze eerste fase bij te staan heeft de BOSK (belangenvereniging) de ‘Starterskit voor ouders na de diagnose Cerebrale Parese’ ontwikkeld. Bij het kind is recent of enige tijd geleden de diagnose CP gesteld. Samen met de BOSK worden ouders vanuit de werkgroep spasticiteit van het MUMC en de kinderrevalidatiecentra van Zuid-Oost Nederland, Libra revalidatie & audiologie locatie Blixembosch, afdeling revalidatie Viecuri en Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen, uitgenodigd voor een informatieavond op woensdag 23 maart.

Deze avond staat geheel in het teken van CP in al zijn facetten. Ouders krijgen informatie over de diagnostiek, prognose en behandeling, maar vooral over de mogelijkheden voor ondersteuning en de gevolgen voor het gezin. Er zijn deze avond medisch specialisten, paramedici, maatschappelijk werkenden, psychologen en pedagogen aanwezig zijn, allen betrokken bij de zorg rondom het kind met CP, en mensen van de BOSK.

Tijdens de pauzes krijgen ouders volop de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan deze behandelaars en ervaringsdeskundigen. Vragen over onderwerpen die ouders graag tijdens de informatieavond willen bespreken, kunnen vooraf aangeleverd worden via onderstaande link.

Programma

19.00 uur Ontvangst
19.30 - 19.50 uur                                     Starterskit CP: Johannes Verheijden, beleidscoördinator zorg BOSK
19.50 - 20.10 uur Cerebrale Parese: diagnostiek. Dr. Jeroen Vermeulen, kinderneuroloog MUMC+
20.10 - 20.40 uur Pauze, gelegenheid om vragen te stellen
20.40 - 21.00 uur Cerebrale Parese: prognose en behandeling. Dr. Lucianne Speth, kinderrevalidatiearts Adelante, Marleen Philippens, pedagoog therapeutische peutergroep Adelante
21.00 -21.30 uur Gevolgen voor het gezin. Bianca Hermans, maatschappelijk werkende Libra

 

Na afloop is een borrel met gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie

Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen, hal Adelante College, Onderstestraat 29, 6301 KA Valkenburg. Er is voldoende gelegenheid tot gratis parkeren.

Aanmelden

Ouders kunnen zich voor deze informatieavond inschrijven door onderstaande link te gebruiken: https://nl.surveymonkey.com/r/startersbijeenkomst

Informatiebijeenkomst Cerebrale Parese 23 maart 2016 

 

<toon alle berichten