Menu

Afspraken Laurentius Ziekenhuis over CVA Stepped Care Unit

25 februari 2016

Net zoals met andere ziekenhuizen in Zuid- en Midden-Limburg zijn inmiddels ook met de revalidatieafdeling en de afdeling neurologie van het Laurentius Ziekenhuis Roermond afspraken gemaakt over de doorverwijzing van CVA patiënten richting CVA Stepped Care Unit bij Adelante in Hoensbroek.

Concreet betekent dit dat met ingang van 1 maart 2016 patiënten die een hersenbloeding of herseninfarct hebben gehad en door het Laurentius Ziekenhuis worden doorverwezen richting Adelante, kunnen rekenen op een versnelde opnameprocedure.


Binnen de CSCU zijn Adelante en Cicero in staat revalideerbare CVA patiënten binnen 24 uur over te nemen. De revalidatiebehandeling kan dan al starten in de eerste fase van het herstelproces. Bij de CSCU zijn we gespecialiseerd in het triëren van CVA patiënten in de post acute situatie. Hierdoor krijgt elke CVA patiënt de behandeling die past bij zijn of haar mogelijkheden. Met de aansluiting van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond kan de CSCU haar diensten  aanbieden aan alle klinische CVA patiënten in haar adherente regio. Voor de CVA patiënten uit de noordelijke regio’s in onze provincie zijn we bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om dichter bij huis een CSCU te organiseren.

<toon alle berichten