Menu

Woontrainen bij Villa Franca in beeld

30 december 2016

Woontrainen in beeld! Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de kindertijd en jeugd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het beste uit mijzelf halen? 

Deze vragen staan bij elke stap die Adelante samen met de jongeren én hun ouders zet centraal. Om de jongere op die laatste, belangrijke stap naar zelfstandigheid voor te bereiden heeft Adelante het ‘woontrainen’ ontwikkeld: een ideale tussenstap voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is. Woontrainen kan bij Adelante Villa Franca, het woontraincentrum van Adelante in Geleen of Heerlen.

Jongeren ontwikkelen vaardigheden en leren hun eigen keuzes te maken. De regie over hun leven te nemen. Hun eigen boontjes te doppen. En ouders leren hun kind los te laten. Na het woontrainen kan de jongere kiezen voor de volgende stap: Intensieve Thuis Begeleiding (ITB); volledig zelfstandig wonen in een appartement maar mét begeleiding. Adelante helpt vooruit! Lees meer.

Bekijk de video om een beeld te krijgen van Villa Franca. Je kunt natuurlijk altijd 'in het echt' komen kijken!

 

<toon alle berichten