Menu

Snoezelen bij de Valkhorst

4 december 2016

Wist u dat we bij de Valkhorst in Valkenburg een heuse snoezelbadkamer hebben? Een wat?! Een badkamer waar gesnoezeld kan worden. ‘Snoezelen’ is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. 

Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden doezelen (verwijzing naar sfeer) en snuffelen (verwijzing naar het onderzoekend element). Snoezelen zorgt ervoor dat via aangename zintuiglijke prikkels contact gemaakt wordt met de belevingswereld van jong en oud. Dit heeft een positief effect op stemming en gedrag en daardoor op de kwaliteit van leven. Snoezelen is onder andere een geschikte activiteit voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), een autistische stoornis of chronische pijn en/of stress. De kinderen en jongeren in de Valkhorst genieten volop van hun snoezelbadkamer!

De Valkhorst is de klinische afdeling van Adelante in Valkenburg waar kinderen en jongeren met een lichamelijke, meervoudige of zintuiglijke beperking van 0 tot 20 jaar tijdens hun revalidatiebehandeling kunnen verblijven: dag en nacht, zeven dagen per week.

Lees meer over de Valkhorst.

 

Snoezelbadkamer Valkhorst

<toon alle berichten