Menu

Revalidatiegeneeskunde VieCuri verder onder vlag van Adelante

9 december 2016

Met ingang van 1 januari 2017 draagt VieCuri Medisch Centrum haar afdeling Revalidatiegeneeskunde over aan Adelante. Met deze overname komen beide partijen tegemoet aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis. 

Het samenbrengen van de revalidatiezorg onder de vlag van Adelante geeft een extra impuls aan de kwaliteit van de revalidatiezorg in Noord-Limburg. In de nieuwe situatie blijvenalle huidige vormen van revalidatiezorg zowel voor volwassenen als voor kinderen behouden. Daarnaast zijn er plannen om gezamenlijk de revalidatie in de regio Noord-Limburg te versterken door aanbod van nieuwe diensten zoals hersenletselexpertise, complexe pijnrevalidatie en arbeidsre-integratie.

Medewerkers

De medewerkers van de afdeling Revalidatiegeneeskunde in VieCuri behouden hun werk in het ziekenhuis, maar doen dit  vanaf de overname onder verantwoordelijkheid van Adelante. In totaal gaat het om ongeveer 75 personen, onder wie artsen, polimedewerkers, therapeuten en administratief medewerkers. VieCuri en Adelante zijn ervan overtuigd dat deze krachtenbundeling de kwaliteit van de revalidatiezorg in de regio Noord-Limburg enorm ten goede komt.

Ondertekening

Eerder dit najaar keurde de Nederlandse Zorgautoriteit de overname van de afdeling revalidatiegeneeskunde van VieCuri Medisch Centrum door Adelante al goed. Op 8 december 2016 werd de overname bezegeld met de handtekeningen van de heer Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur Adelante en de heer Dirk Jan Verbeek, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri. Daarmee wordt de afdeling revalidatiegeneeskunde van Adelante, locaties Venlo en Venray per 1 januari 2017 officieel een feit.

Handtekening zetten RvB

<toon alle berichten