Menu

Facialisteam Adelante volgt nascholing mimetherapie

20 december 2016

Op zaterdag 26 november jl. heeft het facialisteam van Adelante een nascholing mimetherapie gevolgd in Radboudumc in Nijmegen.

Binnen Adelante hebben we sinds eind jaren negentig een facialisteam. Een perifere facialis parese (aangezichtsverlamming) behandel je nooit alleen vandaar dat we hiervoor een multidisciplinair team hebben binnen Adelante. Met een multidisciplinaire aanpak kunnen we de patiëntengroep waarbij het spontane herstel na vier weken niet volledig is toch revalideren. Het facialisteam bestaat uit revalidatiearts Wip Bakx, psychologe Pauline Kronenburg, logopediste Carine Crijns en fysiotherapeute Sandra Slangen. Sandra en Carine volgden in het verleden al de mimetherapie-opleiding.

Wat is mimetherapie?
Mimetherapie is een behandelingsmethode voor de perifere aangezichtsverlamming. Deze therapie wordt toegepast door logopedisten en fysiotherapeuten die daartoe zijn opgeleid. Oefeningen helpen de verstoorde mimiek van het gezicht te verbeteren. Mimetherapie blijkt volgens wetenschappelijk onderzoek een vermindering te geven van de restverschijnselen en het uiteindelijke herstel te bevorderen.

Vervolg
Het was een zinvolle en leerzame nascholing waardoor we nu een nog betere revalidatie kunnen aanbieden. De laatste nieuwe ontwikkelingen werden gepresenteerd en er was tevens een live demonstratie van een botulinetoxine A behandeling. Naast het opfrissen van kennis mag deze dag als een zinvolle netwerkdag gezien worden.

Lees meer over wat facialis parese is en wat u eraan kunt doen.

 

Facialismeteam Adelante (1)

<toon alle berichten