Menu

Clinic rolstoelhandbal bij Adelante in Hoensbroek

19 december 2016

Op donderdag 15 december jl. vond er een clinic rolstoelhandbal plaats in een sporthal van Adelante in Hoensbroek. De clinic was georganiseerd door bewegingsagogen Elien Heijen en Kim Merk van het Sportloket van Adelante in samenwerking met handbalvereniging BFC uit Beek. 

De workshop werd druk bezocht met maar liefst 15 (ex-)revalidanten. Het was een geslaagde middag met veel positieve reacties van (ex-)revalidanten. “Omdat handbal zo’n dynamische sport is ben je constant in beweging. Je hebt geen tijd om stil te zitten. Aanvallen, verdedigen, bal onder controle krijgen én je rolstoel ook nog eens besturen…” Een andere mooie reactie: “Ik heb lang niet meer kunnen sporten. Als ik dan weer lekker kan knallen, voelt dat heerlijk en krijg ik er plezier van!”

Bekijk de foto's in het album rechtsboven om een impressie te krijgen van deze sportieve, dynamische en gezellige clinic.

Handbal is een leuke dynamische sport, die bijzonder geschikt is voor mensen met een fysieke beperking die graag in teamverband willen sporten. Rolstoelhandbal is voor alle leeftijden, voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Een rolstoelhandbalteam bestaat uit vijf spelers en een keeper. Handbal is een continu aanval- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van conditie en motorische vaardigheden.

BFC uit Beek
Handbalvereniging BFC uit Beek is de eerste Limburgse handbalvereniging die gestart is met rolstoelhandbal. Zij streven ernaar om op een prettige manier de rolstoelhandbalsport te beoefenen waarbij plezier, ontspanning en sociale contacten hoog in het vaandel staan. Het is mogelijk om rolstoelhandbal voort te zetten bij BFC. Zij trainen één keer per week op woensdag van 21.00 tot 22.00 uur in de sporthal van Sportlandgoed De Haamen in Beek. Zij hebben sportrolstoelen ter beschikking, dus men hoeft geen sportrolstoel aan te schaffen. Ga gerust eens een keertje kijken of meedoen. U bent altijd welkom! We willen BFC bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Meer informatie
Heeft u een lichamelijke beperking en wilt u meer informatie over wat uw mogelijkheden zijn rondom sport en bewegen? Neem contact op met het Sportloket / Kim Merk en Elien Heijen: 045-5282246 of sportloket@adelante-zorggroep.nl

Of maak gebruik van de inloopuren van het Sportloket:

  • Maandag: 10.30 – 11.30 uur
  • Woensdag: 10.30 – 11.30 uur
  • Donderdag: 14.00 – 15.00 uur
<toon alle berichten