Menu

Boek 'Levenslang ziek' van ex-revalidant Adelante

8 december 2016

Oud-revalidant Hans Meex heeft gisteren zijn boek 'Levenslang ziek' overhandigd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante, Jean-Paul Essers.

In het bijzijn van de leden van de cliëntenraad en een aantal behandelaren die Hans Meex nog kende uit zijn revalidatieperiode bij Adelante, werd het een feestelijke overhandiging. Het boek draagt als ondertitel: "Je weet nooit hoe sterk je bent, totdat sterk zijn je enige keuze is." Die vechtlust haalde Jean-Paul aan in zijn welkomstwoord. "Wat overal naar voren komt in uw boek, is dat u altijd bent blijven doorgaan. Ook één van de levensmotto's van Adelante", aldus Jean-Paul.

Hans Meex kent Adelante al vanuit zijn jeugd. Als hemofiliepatiënt verbleef hij vanaf 1976 vijf jaar in het toenmalige Franciscusoord. In 1997 kwam Hans Meex na een knievervanging voor dagrevalidatie bij de Lucaskliniek en jaren later voor dagbehandeling bij Adelante als chronische en multidisciplinaire patiënt. Zijn boek is een autobiografie, een verhaal dat chronologisch loopt vanaf zijn geboorte tot en met zijn 50e levensjaar.

Het boek is voor €19,50 te koop in de boekhandel.

Hans Meex _Levenslang Ziek

<toon alle berichten