Menu

Afdeling dwarslaesie bij Adelante weer op sterkte

1 december 2016

Begin volgend jaar gaan twee nieuwe revalidatieartsen van start bij de afdeling dwarslaesie van Adelante in Hoensbroek. Adelante is één van de acht centra waar mensen terecht kunnen voor specialistische dwarslaesierevalidatie. Bovendien is Adelante één van de twee centra in het land die 24-uursbeademing bij patiënten met een hoge dwarslaesie aanbiedt en reconstructieve handchirurgie. Met de komst van de dames Charlotte van Laake - Geelen en Katrien van den Borne is Adelante er van overtuigd deze strategische positie te behouden en te versterken. 

Dankzij de tijdelijke overname van de taken na vertrek van de vorige revalidatiearts eerder dit jaar, bleef de zorg voor de klinische en poliklinische revalidatiepatiënten met een dwarslaesie gewaarborgd. De versterking van de afdeling dwarslaesie met twee nieuwe artsen is echter meer dan welkom. Samen met het gedreven en enthousiaste team dwarslaesie blijft Adelante zo investeren in excellente specialistische dwarslaesiezorg; in kwaliteit van zorg, expertise, onderzoek, innovatie en wetenschap op het gebied van dwarslaesierevalidatie. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen zoals de inrichting van een Acute Ruggenmergletsel Unit in het MUMC+ dat zich nu in een afrondende fase bevindt. Daarnaast is er nu ook een spreekuur voor volwassen patiënten met spina bifida in het MUMC+. Onveranderd kunnen patiënten blijven vertrouwen op passende zorg en nazorg in een NVDG-2 centrum voor dwarslaesierevalidatie.

Per 1 februari 2017 begint Charlotte van Laake - Geelen. Zij zal in januari haar opleiding afronden en als revalidatiearts aan de slag gaan. Zij gaat de helft van haar tijd als revalidatiearts bij Adelante in Hoensbroek werken en de andere helft bij Adelante, locatie MUMC+. Katrien van den Borne start per 1 maart als revalidatiearts bij Adelante in Hoensbroek. 

revalidatieartsen dwarslaesie

<toon alle berichten