Menu

GRIP op diabetes op Wereld Diabetes Dag 2016

10 november 2016

Vandaag, maandag 14 november, is het Wereld Diabetes Dag (WDD). Wereld Diabetes Dag is de belangrijkste wereldwijde bewustwordingcampagne voor diabetes.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen. Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de geboortedag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922. Dankzij deze ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer.

Adelante heeft een speciaal kort en intensief klinisch behandelprogramma ontwikkeld voor jongeren van 12 tot 18 jaar met chronische aandoeningen zoals diabetes type 1. De naam van het programma is GRIP. Met diabetes kun je in principe alles, zolang je maar weet wat jouw lichaam aankan én je op tijd maatregelen treft waarmee je je bloedglucosespiegel in balans houdt. Met andere woorden: als je de diabetes onder controle hebt, heb je ook grip op je leven.

En dat is niet altijd even makkelijk. Om te voorkomen dat je gezondheidsklachten krijgt door je diabetes en hiervoor opgenomen moet worden in het ziekenhuis, of dat je door ziekteverzuim achter raakt op school, is er GRIP. Samen kijken we wat er nodig is zodat jij jouw diabetes weer onder de knie krijgt en zo optimaal mogelijk verder kan! Lees meer. 

<toon alle berichten