Menu

Clinic rolstoelhandbal bij Adelante in Hoensbroek

3 november 2016

Op donderdag 15 december a.s. organiseert het Adelante sportloket in samenwerking met handbalvereniging BFC een clinic rolstoelhandbal in Hoensbroek. Handbal is een leuke dynamische sport, die bijzonder geschikt is voor mensen met een fysieke beperking die graag in teamverband willen sporten.

Rolstoelhandbal is voor alle leeftijden, voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Een rolstoelhandbalteam bestaat uit vijf spelers en een keeper. Handbal is een continu aanval- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van conditie en motorische vaardigheden.

Handbalverenging BFC uit Beek is de eerste Limburgse handbalvereniging die gestart is met rolstoelhandbal. Zij streven ernaar om op een prettige manier de rolstoelhandbalsport te beoefenen waarbij plezier, ontspanning en sociale contacten hoog in het vaandel staan. Na de clinic is het altijd mogelijk om rolstoelhandbal voort te zetten bij BFC. Zij trainen één keer per week op woensdag van 21.00 tot 22.00 uur in de sporthal van Sportlandgoed De Haamen in Beek. Zij hebben sportrolstoelen ter beschikking, dus je hoeft geen sportrolstoel aan te schaffen. 

Zowel revalidanten als ex-revalidanten kunnen aan deze clinic meedoen. Wilt u kennis maken met deze tak van sport, meldt u dan vóór dinsdag 6 december aan. U kunt dit doen door te mailen of te bellen naar 045-5282246. Bij vragen kunt u ook hier terecht.

Planning:

15.45 – 16.00 uur: Verzamelen sporthal + transfers maken naar sportrolstoel
16.00 – 17.00 uur: Clinic rolstoelhandbal

 

<toon alle berichten