Menu

CARAS arm-handprogramma in Italië geïmplementeerd

29 november 2016

Op 19 en 20 oktober jl. is door Han Franck (ergotherapeut/onderzoeker) in samenwerking met Jos Halfens (fysiotherapeut) het CARAS arm-handprogramma van het Adelante kenniscentrum geïmplementeerd in het Ospedela Santa Corona in Pietra Ligure, Italie.

CARAS staat voor 'Consise Arm and hand Rehabilitation Approach in Stroke'. Veel mensen hebben na een CVA, ofwel beroerte, aan één zijde een verlamming van de arm en hand. Dit kan allerlei problemen geven in het dagelijks leven. CARAS is ontwikkeld om ergo- en fysiotherapeuten te ondersteunen de behandeling van de aangedane arm en hand te optimaliseren. 

In totaal volgden 27 enthousiaste mensen de cursus van Han en Jos. Twaalf collega’s die de cursus volgenden waren van het revalidatiecentrum Santa Corona, de overige vijftien uit de omringende ziekenhuizen en praktijken, waarvan een aantal zelfs uit Sicilië. Het volledige CARAS programma is inmiddels ook in het Italiaans vertaald en verkrijgbaar.   

CARAS In Italie

<toon alle berichten