Menu

Bekijk de videoanimatie over de kindbespreking

15 november 2016

Adelante maakte een animatievideo waarin de 'kindbespreking' van Adelante kinderrevalidatie. speciaal wonen & onderwijs uit Valkenburg in slechts drie minuten wordt uitgelegd. 

Deze animatie vertelt over de gang van zaken wanneer een kind met beperking en zijn naasten aankloppen voor hulp bij Adelante.

De begeleiding van kinderen en jongeren bij Adelante is gericht op de hulpvragen van het kind en de directe omgeving zoals de ouders. Wat zijn de belangrijkste problemen waar het kind met een beperking en de ouders in het dagelijks leven tegenaan lopen? Op basis van de hulpvragen gaat het multidisciplinaire behandelteam met het kind en de ouders aan de slag (observatie en onderzoek).

Nadat het onderzoek is afgerond schrijven alle begeleiders een uitgebreide rapportage met behandeldoelen die besproken wordt met de ouders tijdens de kindbespreking. Samen wordt er gewerkt aan het optimaal functioneren van het kind. Aan het einde van de bespreking wordt akkoord gevraagd voor de uitvoering van hetgeen besproken is. Op basis van de hulpvragen worden het kind en de ouders in de periode na de kindbespreking door Adelante begeleid bij het bereiken van de doelstellingen. Wij hopen daarmee op een voorspoedige vooruitgang. 

Bekijk de animatievideo.

<toon alle berichten