Menu

Adelante implementeert arm-handprogramma in India

15 november 2016

Van 17 tot en met 21 oktober jl. bezochten Han Franck (ergotherapeut/onderzoeker) en Paul Dobbelsteijn (manueel therapeut/fysiotherapeut) Poovanthi in India. 

Hier implementeerden zij het CARAS arm-handprogramma in het LiveWell Institute of Rehabilitation Medicine. CARAS staat voor Consise Arm and hand Rehabilitation Approach in Stroke. Veel mensen hebben na een CVA, ofwel beroerte, aan één zijde een verlamming van de arm en hand. Dit kan allerlei problemen geven in het dagelijks leven. Fysiotherapeuten en ergotherapeuten staan voor grote uitdagingen bij de behandeling van arm-handproblemen. CARAS is ontwikkeld om ergo- en fysiotherapeuten te ondersteunen de behandeling van de aangedane arm en hand te optimaliseren. In Nederland wordt CARAS inmiddels al in vijf revalidatiecentra toegepast.

Han en Paul verzorgden tevens, in samenwerking met het revalidatieteam van het LiveWell institute, een scholingsdag  voor collega’s en verwijzers uit de omringende ziekenhuizen en praktijken (tot 600 kilometer afstand!). Deze dag had als thema ‘advanced upper limb rehabilitation management techniques for stroke and spinal cord injury’ en werd door meer dan tachtig geïnteresseerden gevolgd. Het was een bijzondere week die wederzijds veel nieuwe kennis en inzichten verschafte. Lees hier meer over het CARAS arm-handprogramma. 

CARAS India

<toon alle berichten