Menu

Workshops voor AIOS over zitproblematiek

6 oktober 2016

Op donderdag 29 en vrijdag 30 september jl. gaf de Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) in samenwerking met PAO* de cursus ‘Dwarslaesie en rolstoelen’ in Heyendael. Deze cursus is onderdeel van opleiding voor AIOS.

Samen met Ludwine van Orsouw van Reade verzorgden Peter Schraven, ergotherapeut, en Charlotte Geelen, revalidatiearts i.o., van Adelante zes workshops over zitproblematiek.

Peter vertelt: "Daarbinnen was ons thema ‘van analyse naar behandelplan’. Ons doel was dat de 120 cursisten leerden om niet het symptoom te bestrijden maar zo ver door te gaan met analyseren dat de oorzaak van het zitprobleem aangepakt wordt. Daarbij was het belangrijk dat de arts tot beredeneerde behandelinterventie kwam. Het was fijn om te horen dat onze aanpak goed over kwam. We hebben zo weer een kleine bijdrage kunnen leveren aan het beter herkennen van de oorzaak van zitproblemen en het belang om daar oog voor te hebben."

*Post Academisch Onderwijs, instituut van het Radboudumc in Nijmegen.

<toon alle berichten