Menu

Succesvolle Watersportweek 2016

3 oktober 2016

Van maandag 19 september t/m vrijdag 23 september zijn 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante naar het eiland Robinson Crusoe in Loosdrecht geweest. 

De Watersportweek wordt elk jaar in september georganiseerd door medewerkers van Adelante volwassenrevalidatie. Elke revalidant is geselecteerd vanuit het team met een ander doel. Deze persoonlijke doelen zijn uiteenlopend; grenzen verleggen of juist grenzen leren respecteren, vertrouwen krijgen in eigen mogelijkheden, angst overwinnen, leren deel te zijn van een groep, het organiseren en plannen van activiteiten, het in de kliniek geleerde durven in praktijk te brengen, kennis maken met een (nieuwe) sport, een doorbreking van een soms lang revalidatietraject, het genieten van het in de buitenlucht actief zijn, onderlinge gesprekken, elkaar helpen waar nodig...De deelnemers werden van te voren meegevraagd, geselecteerd vanuit het team. Velen hoefden niet lang over het antwoord na te denken. Eén revalidant antwoorde zelfs "eindelijk overkomt mij iets leuks"...

Veel geleerd
Termen als `overstag`, `gijpen`, `oploeven`, `bakboord` en `stuurboord` zijn inmiddels niet meer nieuw en werden al vrij snel in gebruik genomen. De deelnemers genoten op en top. Was het niet van het vissen, het kampvuur met een kleine borrel of van het zeilen dan was het wel van de pannenkoekenwedstrijd op zelfgemaakte Zweedse fakkels of van het kanoën en roeien door de mooie natuurgebieden en het riet.

Dit alles mede mogelijk gemaakt door de geweldige vrijwilligers die elk jaar weer paraat staan en waarbij niets onmogelijk is. En natuurlijk door de eilandbeheerders die zich tot het uiterste inzetten. Ook dank aan alle sponsoren: Orthotechnics, Bakkerij Voncken, Slagerij van Melick en Jumbo Geleen en aan de begeleiders vanuit Adelante.

Elien Heijen van het sportloket van Adelante (medeorganisator en begeleider) kreeg zelfs nog een berichtje van een revalidant na afloop:

Het waren gouden dagen
Bedankt
Blijf lief, vrolijk en blij
Dat past bij jou
Je was er voor mij

Enkele leuke quotes van deze week
- Waterskiën: "ik voel me zo vrij"
- Tochtje op het water met de trimaran: "ik voelde me even niet beperkt"
- Afwassen en opruimen door de revalidanten terwijl de begeleiding afwezig was: "zingend en dansend met een grote smile"
- Algemeen: "als de kat van huis is dansen de muizen op tafel"
- Algemeen: "de beste stuurlui staan aan wal"
- Na afloop: "we kunnen hier een hele tijd op teren en hebben een hele leuke herinnering aan deze week!"
- "Het was in één woord super". 

In het fotoalbum rechtsboven vindt u een kleine greep uit de vele foto's die gemaakt zijn tijdens de Watersportweek 2016. 

<toon alle berichten