Menu

Leven na een multitrauma

11 oktober 2016

Dymph Korse (64) is gepensioneerd en woont samen met haar man Berto in Maastricht. Ze hebben drie volwassen zonen. Afgelopen 22 mei sloeg het noodlot toe. Dymph fietste op de Maastrichtse Markt toen ze met haar elektrische fiets op de gladde kinderkopjes viel. Ze kwam dusdanig verkeerd terecht dat ze haar schouder, en ook haar knie op vier plaatsen brak. Na een operatie en twee weken in het MUMC+, verhuisde Dymph naar Adelante in Hoensbroek. Hier revalideerde ze vier weken intern en daarna nog ruim 2,5 maand via dagbehandelingen.

“Door mijn verhaal te doen, wil ik andere revalidanten een hart onder de riem steken”, vertelt Dymph. Het gaat relatief goed met haar, nu, zo’n vijf maanden na het ongeluk. “Maar dat ging niet vanzelf. Ik heb er heel hard voor moeten werken.”

Lees Dymph's hele verhaal.

 

Dymph Korse_origineel

<toon alle berichten