Menu

Dagbesteding voor jongeren Adelante op zorgboerderij

4 januari 2016

In het schone Schimmert, een dorpje gelegen aan de rand van het Heuvelland en in de buurt van Nuth, ligt zorgboerderij de Valkenhof. Sinds juni kunnen jongeren van Adelante hier niet alleen stage lopen, maar kunnen ze er ook terecht voor dagbesteding!

Zorgboerderij de Valkenhof

Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf waar mensen met een zorg- of hulpvraag een passende dagbesteding vinden. Er wordt altijd ingespeeld op iemands mogelijkheden en dat is precies wat Desiree en Jan, eigenaren van de Valkenhof, ook doen! De Valkenhof ligt zoals gezegd op een prachtige plek. Grootse groene velden strekken zich uit, dieren hebben er alle ruimte en de moestuin ligt er vredig bij.

Hoe ziet een dag op de Valkenhof eruit? 

IMG 1516In de morgen druppelen de jongeren langzaam het terrein op en rond een uur of 9 is de groep compleet.  De dag begint met het verdelen van de taken, want er gaat wel gewerkt worden! Maar dat maakt niet uit, want iedereen heeft zin om aan de slag te gaan. De groep trekt er samen op uit: dieren worden verzorgd, stallen schoongemaakt, de moestuin krijgt het nodige water en er wordt wat snoeiwerk verricht. Uiteraard is er tussendoor genoeg tijd voor een kopje koffie of thee en ook mag een ritje op de quad niet ontbreken!

Rond het middaguur leggen enkele jongeren hun bezigheden even neer, zij zijn vandaag verantwoordelijk voor de lunch. De een zet koffie, de ander dekt de tafel. Soms bakken ze iets lekkers voor bij de lunch of maken ze appelmoes met appels uit de eigen boomgaard. Een salade met komkommer, sla en paprika uit eigen moestuin mag ook niet ontbreken. Aan een lange tafel wordt er gegeten en bespreekt iedereen de laatste nieuwtjes. Vol nieuwe energie kan iedereen er weer tegenaan. De rest van de middag wordt gevuld met verschillende activiteiten. Zo gaat er een deel van de groep weer aan de slag op het land of in de stallen, maar soms wordt er ook binnen gewerkt. Zo zou het bijvoorbeeld zomaar kunnen dat er hoefijzers beschilderd worden die later vol trots in de stallen worden opgehangen. Tegen een of 3 uur is de klus geklaard en heeft iedereen het beste uit zichzelf gehaald!

Interesse?

De jongeren van Adelante die op dit moment deelnemen aan deze dagbesteding op de zorgboerderij zijn enthousiast en genieten van de bijdrage die ze kunnen leveren. Wilt u meer weten over de dagbesteding op zorgboerderij de Valkenhof? Of wilt u uw zoon of dochter aanmelden? Neem dan contact op met Els Alzer:

e E.alzer@adelante-zorggroep.nl
06-109493030

<toon alle berichten