Menu

Gemeente Heerlen verdubbelt subsidie voor handbikebaan Adelante

25 november 2015

De Gemeente Heerlen heeft aan Adelante laten weten de subsidie die zij al eerder verstrekte voor de handbikebaan, aan te vullen met hetzelfde bedrag.

Zeer goed nieuws dus! Adelante werkt al enige tijd hard aan dit project en het handbiken is inmiddels geadopteerd als huissport. Deze activiteit kan namelijk een actieve gezondheidswinst bieden, is laagdrempelig voor mensen met een beperking en Limburg bekend staat als wielerprovincie. Om het handbiken te leren maar ook om te trainen op topsportniveau, willen we op ons terrein een handbikeparcours aanleggen.

Niet alleen de Gemeente Heerlen heeft laten weten een subsidie te verstrekken, ook de Gemeente Voerendaal en de Provincie Limburg stellen geld beschikbaar.

De Gemeente Heerlen heeft diverse overwegingen om deze subsidie te verstrekken:

  • Een veilige wieleromgeving die naast als handbikebaan voor minder validen ook openbaar door valide sporters gebruikt kan worden past in het sportbeleid.
  • Deze sport- en recreatievoorziening van Adelante als zorgondernemer sluit aan bij de economische speerpunten zorginnovatie en recreatie.
  • Het initiatief van Adelante past binnen Gebrookerbos, welke van groot belang is voor de stad en binnen de herstructurering Hoensbroek.

In 2016 zal er gestart worden met het aanleggen van de handbikebaan!

Adelante Handbike 2014 433


<toon alle berichten