Menu

Altijd al eens willen kijken bij Villa Franca van Adelante?

17 juni 2014

Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de
kindertijd en jeugd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het
beste uit mijzelf halen? Deze vragen staan bij elke stap die Adelante samen met
de jongeren én hun ouders zet centraal.

Om de jongere op die laatste, belangrijke stap naar zelfstandigheid voor te bereiden heeft Adelante het ‘woontrainen’ ontwikkeld: een ideale tussenstap voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is. Jongeren ontwikkelen vaardigheden en leren hun eigen keuzes te maken. De regie over hun leven te nemen. Hun eigen boontjes te doppen. En ouders leren hun kind los te laten. Adelante helpt vooruit!

Maar hoe gaat het er nou aan toe in zo’n huis? Hoe ziet het eruit, welke jongeren wonen er? Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hierover heeft of wellicht gewoon nieuwsgierig bent naar die gezellige woonomgeving. Waarschijnlijk heeft uw zoon of dochter ook diezelfde vragen.

Daarom organiseren we 2 bijeenkomsten in Villa Franca Heerlen, onze bestaande vestiging in het centrum van Heerlen, om die vragen te beantwoorden!

Dinsdag 1 juli van 18.30 tot 21.00: alleen voor jongeren
Tijdens deze avond kun je kennismaken met de huidige bewoners van Villa Franca Heerlen. Je kunt naar hartelust vragen stellen aan de bewoners over het (zelfstandige) leven in het huis. Ook kun je rondkijken in het huis. We willen er een gezellige avond van maken: jongeren onder elkaar met ondersteuning van de medewerkers van Villa Franca Heerlen.

Donderdag 10 juli van 18.30 tot 21.00 uur: voor ouders
Op die avond ontvangen wij u als ouder graag in Villa Franca Heerlen. U krijgt hier meer informatie en kunt u met al uw vragen terecht bij het team van Villa Franca Heerlen. Natuurlijk kunt u ook rondkijken in het huis zodat u zelf de sfeer kunt proeven.

Heeft u interesse, dan kunt u dit kenbaar maken via sbk@adelante-zorggroep.nl, onder vermelding van Bijeenkomst Woontrainen.

Het Adelante woontrainingscentrum Villa Franca heeft nu ook een eigen facebookpagina.

<toon alle berichten