Menu

Zora op bezoek bij Adelante

17 december 2014

Vorige week kreeg Adelante Zora en haar 'papa' Tommy Deblieck op bezoek. 

Een hele interessante en inspirerende ontwikkeling om te zien wat Zora allemaal kan! Zora praat, danst, doet oefeningen voor, gaat liggen, etc. Ze werkt bewust niet zelfstandig, maar altijd vanuit een derde persoon. Zo kan de behandelaar via Zora met een patiënt of cliënt praten en daardoor ander soort vragen stellen. Je kunt Zora oefeningen voor laten doen, terwijl de behandelaar rondloopt om de patiënten te begeleiden.

Zora is heel aaibaar, toegankelijk en heeft iets menselijks. Dat Zora iets menselijks heeft was duidelijk te zien toen Zora door haar 'papa' (als voorbeeld) omver werd getrapt. De bezoekers reageerden automatisch verontwaardigd. Ookal weten we dat het 'maar' een robot is.

Ontwikkelingen zoals Zora zullen we zeker in de gaten houden!

 

20141209 145854 Android 120141209 161739 Android

<toon alle berichten