Menu

Tinnitus

Heeft u last van een continu of wisselend geluid: piepen, fluiten, suizen, brommen, zoemen en soms meerdere geluiden door elkaar?

Inhoud van deze pagina

Gespecialiseerde tinnitusbehandeling

​Van tinnitus genezen is niet mogelijk. De behandeling is gericht op het ‘hertrainen’ van het brein in het waarnemen van het tinnitussignaal. Adelante en Maastricht University hebben een gespecialiseerde behandeling ontwikkeld: een trapsgewijze behandeling van tinnitus (oorsuizen) waarvan cognitieve gedragstherapie de kern vormt. Deze behandeling is in een grootschalig onderzoek effectief gebleken in het verminderen van tinnitusklachten en hiermee in het verbeteren van de kwaliteit van leven van tinnituspatiënten. 

Aanmelden voor behandeling

​Voor aanmelding van de tinnitusbehandeling heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of KNO-arts. Na ontvangst van de verwijzing krijgt u van ons een brief met inlogcodes om vragenlijsten via internet in te vullen. We plaatsen u vervolgens op een wachtlijst en u ontvangt ongeveer 3 weken voor aanvang van de behandeling een schriftelijke oproep. Raadpleeg via de wachtlijst de wachttijd voor behandeling.

Vergoeding tinnitusbehandeling

Sinds 1 januari 2019 worden de tinnitusbehandelingen vergoed binnen de basisverzekering.

Tinnitus: Van maskeren naar toelaten - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS