Menu

Agenda

mei 07

Wings for Life 2017

Na het succes van vorig jaar wil Adelante ook dit jaar weer deelnemen aan het sportevenement Wings for Life. Zowel (ex-)revalidanten en medewerkers van Adelante als familieleden kunnen zich inschrijven. Wings for Life vindt plaats op zondag 7 mei a.s. en start om 13.00 uur in Breda. Het inschrijfgeld van €30,- per persoon wordt door Adelante betaald als je meedoet namens team Adelante.

Wereldse run
Het idee voor de run ontstond in Moskou: wat als je de hele wereld aan het rennen kon krijgen? Iedereen, over heel de wereld, op dezelfde dag, op hetzelfde moment. Een race van epische proporties met maar één overgebleven hardloper aan het einde. Het leek een onmogelijk plan, maar het is uitgemond in de Wings for Life run die in 2014 voor het eerst plaatsvond en inmiddels voor de vierde keer georganiseerd wordt.

Ieder z'n eigen afstand
Op 34 locaties over de hele wereld starten mensen op hetzelfde tijdstip (11.00 UTC) met de run. In Nederland vindt Wings for Life plaats in Breda. Om 13.00 uur wordt er gestart. De run vindt plaats in een mooie groene omgeving. De finish is niet de eindstreep maar een Catcher Car. Het doel van de run is om voor de Catcher Car te blijven, die steeds dichterbij komt. Hoe ver kom jij voordat de rijdende eindstreep je inhaalt?

Ren voor diegenen die dat niet kunnen
Het inschrijfgeld (dat volledig vergoed wordt door Adelante) gaat voor 100% naar onderzoek naar de genezing van dwarslaesies. Wings for Life financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel. Meer informatie vind je op de website van Wings for Life.  

Wie mag meedoen?
Iedereen! Minimumleeftijd is 16 jaar en voor de rolstoelgebruiker is alleen een day-to-day rolstoel toegestaan. Handbikes zijn niet toegestaan.

Vervoer naar Breda
Ook dit jaar willen we weer reizen met de trein (op eigen kosten). Met een groepsretour via de NS zijn de reiskosten minder en heb je geen problemen met parkeren. Per groep moeten er minimaal 4 tot maximaal 10 mensen met de trein reizen. Meer informatie is hier te vinden. Rolstoelgebruikers kunnen extra assistentie aanvragen bij de NS. Eigen vervoer is natuurlijk ook mogelijk.

Adelante t-shirt
De deelnemers van vorig jaar vragen we om hetzelfde t-shirt te dragen. Nieuwe deelnemers krijgen een nieuw gratis Adelante t-shirt. We vragen iedereen om dit t-shirt tijdens Wings for Life te dragen voor het ultieme groepsgevoel.

Op 27 maart a.s. sluit de inschrijving, hierna is het niet meer mogelijk om via Adelante deel te nemen aan Wings for Life. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Boris Hellenbrand, fysiotherapeut dwarslaesie. 

Wings for Life 2016

<toon volledige agenda