Menu

Agenda

sep 29

Coloplast continentie symposium

Op donderdag 29 september a.s. organiseert Coloplast Academy voor de eerste keer het Coloplast continentie symposium. Nazorg in de zorg staat centraal tijdens deze dag. 

Dit symposium, dat van 12.30 tot 19.30 uur plaatsvindt in De Veerensmederij in Amersfoort, is bedoeld voor alle continentieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten van Nederland. Een aantal verpleegkundigen van Adelante zal het symposium bezoeken.

Op welke manieren kan nazorg worden vormgeven om daarmee therapietrouw te bevorderen  voor mensen die zelfkatheteriseren? Wat is in het ontslaggesprek belangrijk om te benadrukken en welke opvolging kan worden gegeven om de patiënt zo goed mogelijk te begeleiden in/naar de thuissituatie?

In een plenaire paneldiscussie zal, aan de hand van verhalen van patiënten, het aanleren en de opvolging van zelfkatheterisatie besproken worden. Wat is goed gegaan, wat kan beter en wat maakt het verschil? En vooral waarom nazorg hierin zo belangrijk is. Hanny Cobussen vertelt wat nazorg specifiek voor continentiezorg zou kunnen inhouden, maar ook hoe het geïmplementeerd kan worden binnen het ziekenhuis. Ook de steeds groter wordende rol van de industrie in de medische zorg komt op interactieve en educatieve wijze aan bod in de vorm van een heus debat.

Conny Overdulve, nurse practitioner van Adelante, zal zitting nemen in de paneldiscussie. Conny houdt zich al sedert 2005 bezig met de nazorg voor mensen met een dwarslaesie. Korte lijnen en laagdrempeligheid en goede kwaliteit van zorg staan bij Adelante hoog in het vaandel. Vanuit dit perspectief en haar jarenlange ervaring zal zij haar bijdrage leveren.

Het volledige programma vindt u op deze website.

<toon volledige agenda