Menu

Agenda

aug 21

Adelante Challenge 2016

Ook dit jaar organiseert Stichting Adelante Challenge een handbikewedstrijd onder de naam ‘Adelante Challenge’. Deze bijzonder uitdagende wedstrijd voor handbikers vindt plaats op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Zuid-Limburg). 

Op zondag 21 augustus gaan de deelnemers, onder het motto ‘grenzen verleggen’ de strijd aan met en tegen elkaar per handbike. Deze wedstrijd laat zien dat er veel mogelijk is voor mensen in een rolstoel. Ga jij een uitdaging niet uit de weg en hou je van handbiken? Hou dan de Adelante Challenge website (deze wordt binnenkort geüpdate) in de gaten om je in te schrijven voor dit geweldige fietsevenement op de mooiste fietslocatie van Nederland. Het parcours van de Adelante Challenge ligt op en rond de Geulhemerberg. De ronde heeft een lengte van 3 kilometer.

Stichting Adelante Challenge 
Het doel van Stichting Adelante Challenge is het maximaliseren van beweeg- en sportmogelijkheden voor in- en mindervalide personen om daarmee hun participatie in onze maatschappij te optimaliseren. Dat mensen met een soms forse beperking op hoog niveau kunnen sporten roept veel waardering op. Uit onderzoek blijkt bovendien dat sporters veel minder last hebben van bijkomende aandoeningen (comorbiditeit). Een groot deel van de deelnemers aan de handbikewedstrijd heeft ooit gerevalideerd in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Door te gaan sporten laten zij aan het grote publiek zien dat er nog een toekomst is na een ingrijpende en vaak traumatische gebeurtenis.

 

Adelantechallenge

<toon volledige agenda