Menu

Agenda

mei 02

Euro-Chess bij Adelante in Valkenburg

Van vrijdag 29 april tot en met zaterdag 7 mei vindt Euro-Chess plaats bij Adelante in Valkenburg. Euro-Chess is een week vol interculturele activiteiten en een groots schaaktoernooi voor jongeren met en zonder lichamelijke en/of visuele beperkingen uit zeven verschillende landen.

Euro-Chess is dit jaar georganiseerd door de Euro-Chess Foundation (ECF) in samenwerking met Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen. De honderdvijftig deelnemende jongeren zijn afkomstig uit zeven Europese lidstaten: Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, België en Nederland. Elk jaar vindt Euro-Chess in een ander land plaats.

Samen één
Bij Euro-Chess Zijn alle deelnemers samen één. Via kennismakingsspelen, presentaties van hun eigen land en dagelijkse activiteiten zullen de jongeren contact maken en elkaars gebruiken leren kennen. Op deze manier ontdekken ze de verschillen tussen elkaar. Ze leren elkaar accepteren en waarderen. Allemaal verschillend en toch gelijk; vanuit die gedachte ontstaat vriendschap vanzelf. Vriendschap over de grenzen heen. Iemands nationaliteit, kleur of geloof doet er niet toe. Ook niet of iemand een lichamelijke beperking heeft. Samen één; de schaaksport leent zich daar bij uitstek voor.

Meer informatie en het programma van deze week is te vinden op de website van Euro-Chess.

<toon volledige agenda